Toll House Inn

The Toll House Inn

The Toll House Inn is in the city centre of Lancaster occupying a large corner plot as you drive into the city from the south. This building emanates character with original stained glass windows, high ceilings and plenty of space, however it was not retaining or attracting as much trade as it should have in a prime location and with such a good food and drink offering. It had felt rather vacuous and soulless and needed some character added to the building to create a warm atmosphere for drinkers, diners and room guests. The combination of new materials such as wall cladding, lighting and soft furnishings and refurbishment of existing such as tables, chairs and the existing back bar which was updated with mirrors and uplit shelving, a selection of warm paint colours all together changed the feel of the pub entirely and for a very conservative budget, in a short time scale on site of 3 weeks. We added curved seating booths and high backed winged sofas to create new seating areas and break up the space and make it a more appealing place to eat and shelving with vintage artefacts to give a homely feel. The function room was updated also with new tables, lighting, refurbished chairs and new conference facilities to make it an adaptable space for both private dining or business use which has proved to be popular already. The refurbishment has been really well received both locally for dining and by visitors who are now both sleeping and dining within during their stay.